«Не ленд-лізом єдиним»: у МВС розповіли про безперервний потік зброї, який отримує Україна

«Не ленд-лізом єдиним»: у МВС розповіли про безперервний потік зброї, який отримує Україна

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що серйозної мобілізації у рф не буде. Окрім того, розповіли про кількість зброї, яку Україна отримує від західних партнерів.

Про це радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов заявив у ефірі українських телеканалів, відповідаючи на питання щодо прихованої мобілізації в рф, передає кореспондент Укрінформу.

«На рахунок мобілізації – я б з низки причин не ставив би це питання дуже гостро. Можу назвати кілька причин. Перша історія – як такої серйозної мобілізації, я переконаний, що не буде (у рф – ред.) з кількох причин. Зокрема, мобілізація – це про війну, а у них війну війною не називають, вони називають це спецоперацією. І недарма, бо по соціологічних дослідженнях, війна у них сприймається дуже погано. І люди там проти війни з Україною, але вони за спецоперацію з Україною. Таке от роздвоєння особистостей у людей», - уточнив радник міністра.

За його словами, люди у росії - проти мобілізації.

Читайте також: Буданов підтвердив, що в росії триває прихована мобілізація

«Тому у нього (президента рф путіна – ред.) є єдиний варіант – це прихована мобілізація. Тобто, за великим рахунком, це - військовий призов строковиків, з якими будуть або добровільно, або примусово підписані певні контракти, а вони можуть про це і не знати, що з ними контракти підписали, у тому числі. Але ми маємо розуміти - що це за військо, яке без мотивації, яке не має абсолютно ніякої військової підготовки, ці строковики?», - сказав він.

Говорячи про те, коли більше зброї заполонить Схід України, щоб гнати звідти ворога, радник глави МВС нагадав про фразу, що у рф є чим воювати, але немає ким, а у нас є ким воювати, а немає чим.

Читайте також: Зеленський - про ленд-ліз: Формально позика, але дуже вигідна

«То наразі ця ситуація приблизно вирівнюється. У силу того, що, у тому числі, вони (росіяни – ред.) дуже багато втрачають, маю на увазі, особового складу… Ще одна історія – це безперервний потік озброєння, який надходить (в Україну – ред.). Тобто немає, що одну посилку привезли, а до наступної у вас 2 тижні. Це кожного дня. Бо, знаєте, не ленд-лізом єдиним. Це є безперервний потік (зброї, яку передають Україні – ред.)», - заявив радник очільника МВС.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-