Буданов підтвердив, що в росії триває прихована мобілізація

Буданов підтвердив, що в росії триває прихована мобілізація

Укрінформ
На території росії таки почали проводити приховану мобілізацію і наша розвідка вже має підтвердження цієї інформації, яка раніше не раз фігурувала в матеріалах ЗМІ як прогноз.

Такі дані озвучив голова Генерального управління розвідки України генерал-майор Кирило Буданов, повідомляє Укрінформ із посиланням на 24 канал.

Буданов зазначив, що зараз це справді на часі, оскільки керівництво росії дуже активізувалося в цьому плані.

"Я зараз це підтверджую – росія проводить приховану мобілізацію. Вона йде двома шляхами. Перший – фактичні дії, які й називаються прихованою мобілізацією. А друге – це використання резервістів, у них це називається "БАРС" (боевой армейский резерв страны - ред.)", – пояснив глава ГУР.

Читайте також: рф не може відновити боєздатність виведених з України підрозділів – розвідка

Він додав, що резервістів ворога залучають до виконання бойових дій на короткострокові контракти. В Україні вже навіть є полонені росіяни, яких привезли воювати саме за такою системою.

За його словами, росія не наважується проводити відкриту мобілізацію, бо в умовах накладених економічних санкцій, економічні удари будуть більш значними, а населенню буде важко пояснити, навіщо вона потрібна, адже в офіційних заявах керівництво країни каже, що "все йде добре".

Читайте також: Буданов розповів про два сценарії завершення війни з рф

Також, за даними нашої розвідки, в росії почали задумуватися над змінами в законодавстві. Передусім хочуть зробити, щоб призов можна було оголошувати не 2 рази на рік, а в будь-який час. Окрім цього хочуть посилити відповідальність за ухилення від проходження військової служби.

Нагадаємо: росія зараз відчуває брак кадрів у своїх військових підрозділах, тому війська ворог не накопичує, а одразу кидає в запеклі бої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-