Україна готова повернути росії тіла її загиблих військових

Україна готова повернути росії тіла її загиблих військових

Укрінформ
Україна готова повертати тіла загиблих російських загарбників, діючи відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

Про це в коментарі Reuters сказав Голова цивільно-військового співробітництва України Володимир Лямзін, повідомляє Укрінформ.

«Згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, і Україна їх неухильно дотримується, після завершення активної фази конфлікту сторони мають повернути тіла військових іншої країни… Україна готова повернути тіла агресору», - сказав Лямзін.

Читайте також: Під Харковом відкопали тіла трьох загиблих від танкового залпу в спину

Він повідомив, що в різних регіонах України було кілька рефрижераторів, де зберігалися тіла російських військових. Кілька сотень тіл зберігалися на об'єкті неподалік Києва.

«У цьому рефрижераторному поїзді зберігається кілька сотень тіл російських окупантів. Більшість привезено з Київської області, є і з Чернігівщини, і з деяких інших областей», - пояснив Лямзін.

Читайте також: Подоляк про заяви рф, що Україна не має вступати до ЄС: Світ не хвилює думка варварів і мародерів

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 13 травня ліквідували близько 26,9 тис. (+250) російських загарбників. Також знищено танків - 1205 (+10) одиниць, бойових броньованих машин - 2900 (+27), артилерійських систем – 542 (+8), РСЗВ - 193 (+2), засобів ППО - 88 (+1), літаків – 200 (+1), гелікоптерів – 162 (+1), БпЛА оперативно-тактичного рівня - 405 (+7), крилатих ракет - 95 (+1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-