Під Харковом відкопали тіла трьох загиблих від танкового залпу в спину

Під Харковом відкопали тіла трьох загиблих від танкового залпу в спину

Відео
Укрінформ
Під Харковом в селі Степанки відкопали для проведення експертиз і перепоховання тіла трьох людей, які загинули від танкового залпу в спину. Окупанти вивезти тіла не дозволили, загиблих поховали на подвір’ї приватного будинку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в сюжеті Суспільного.

«Моя донька померла від уламкового поранення в голову. У неї, як хлопці кажуть, у потилиці застряг уламок. 27 березня вони з хлопцями пили тут чай, вийшли потім із кухні та побачили російський танк у воротах. Почали переходити до будинку, ховатися. Спочатку наставив дуло, а коли вони почали переходити, зайшли в будинок, він вистрілив їм у двері прямо слідом. Все сталося 27-го вранці, а померла вона 28-го вранці. Вона лежала ще майже добу, мучилася», — розповіла мати вбитої 31-річної дівчини Ольга Карпенко.

Увага! Відео 18+

Село перебувало під тимчасовою окупацією росії, до населеного пункту не пускали навіть «швидку».

«П'ять днів чекали, щоб відкрили зелений коридор, щоб вивезти поранених, трупи. Але коридор не відкрили, і тому на п'ятий день, вже трупи розкладатися почали, було ухвалене рішення поховати їх у дворі. А двоє, які були поранені, їх місцеві сміливці спробували вивезти до Харкова, щоб їм надали допомогу, але їх на російському блокпосту зупинили, дві доби тримали у сараї, допитували і зрештою у них відібрали речі, документи, гроші та відправили до Бєлгорода», — розповіла жінка.

Читайте також: Ворог обстріляв Золочівську громаду на Харківщині: зруйновані будинки та підприємства

Житель села, який був у будинку під час обстрілу, Денис розповів, що росіяни вистрілили одразу, щойно люди зайшли до приміщення.

«Ми пішли швидким кроком у будинок. Я заходив останній. Тільки-но зайшов, і одразу був постріл танка, залп. Потім усе обвалилося, мені нічого не було видно. Мене абсолютно не зачепило, я вийшов з дому, як побачив вихід, і побіг за будинок. Потім почув крики: «Убили!». На вході лежали два трупи — Іллі та Андрія», — розповів Денис.

Читайте також: Внаслідок авіаудару рф на Харківщині пошкоджений газопровід високого тиску

Як повідомлялося, за фактами подій у Степанках правоохоронці почали досудове розслідування (ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-