Внаслідок авіаудару рф на Харківщині пошкоджений газопровід високого тиску

Внаслідок авіаудару рф на Харківщині пошкоджений газопровід високого тиску

Укрінформ
На Харківщині внаслідок авіаудару рф пошкоджено газову трубу високого тиску, без палива залишилися понад 17 тис. домоволодінь.

Про це у Фейсбуці повідомила Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За даними слідства, 11 травня 2022 року російські військові здійснили авіаудар поблизу смт Коротич Харківського району. Внаслідок обстрілу відбулось пошкодження газової труби високого тиску, що призвело до відключення газу у м. Люботин, смт Коротич, с. Новий Коротич, с. Рай-Оленівка», - повідомили в відомтсві.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України). Воно здійснюється СВ Управління СБУ в Харківській області.

За даними ОВА, на Харківщині без газопостачання залишились 17,5 тис. домоволодінь у 9 населених пунктах: м. Люботин, смт Новий Високий, смт Покотилівка, смт Коротич, смт Рай-Оленівка, с. Березівка, а також у садових товариствах Бор, Універсал, Шасі.

Читайте також: Війська рф обстріляли з «Ураганів» Дергачі на Харківщині, є загиблі та поранені

«Фахівці АТ «Харківгаз» наразі роблять усе можливе для найшвидшого відновлення газопостачання. Враховуючи значний обсяг ремонтних робіт, відновлення може зайняти кілька днів», - зазначають в адміністрації.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-