Екскомандувач НАТО розповів, яку зброю треба надати Україні найперше

Екскомандувач НАТО розповів, яку зброю треба надати Україні найперше

Укрінформ
Захід має зосередитися на тому, щоб Україна перемогла у війні, яку розв’язала проти неї росія.  

Про це заявив чотиризірковий генерал армії США, командувач Європейського командування Збройних Сил США і Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі у 2013-16 роках Філіп Брідлав під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу фонду.

«Всі ці розмови, що треба дати путіну можливість зберегти лице і не провокувати його, - ні, це все маячня. Ми повинні зосередитися на тому, щоб Україна перемогла в цій війні, надати їй для цього всі необхідні засоби», - наголосив Брідлав.

Він висловив захоплення тим, як діють українські військові.

Читайте також: Екскомандувач НАТО: рф прийшла воювати на війну, до якої не була готова

«Я дуже пишаюся тим, як зараз показують себе українські військові. Весь світ уже побачив, як українське військо й Україна мужньо борються», - зазначив американський генерал.

Брідлав позитивно оцінив дії США і союзників з підтримки України, але зазначив, що потрібно зробити ще більше.

«Перш за все, нам необхідно досить швидко дати ті речі, про які говорив пан Кларк. Це і системи залпового вогню, артилерія, далекобійна артилерія, протиповітряну оборону, яка надається, але в недостатньому поки що обсязі», - сказав він.

Читайте також: Екскомандувач НАТО закликав позбавити росію прав у Радбезі ООН

Також, за його словами, Сполучені Штати мають надати Україні протиповітряну оборону,
середньо- і далекобійну. "Такі ракети, як «Нептун», і найсучаснішу зброю подібного роду, що допоможе Україні в тих битвах, які вона зараз веде. Незалежно від того, що відбувається на землі, зараз у Чорному морі росія контролює ситуацію. Цього не можна допустити», -
переконаний він.

«Треба робити це негайно, зараз, уже. Надавати правильне озброєння у правильне місце і в правильний час», - підсумував Брідлав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-