Екскомандувач НАТО закликав позбавити росію прав у Радбезі ООН

Екскомандувач НАТО закликав позбавити росію прав у Радбезі ООН

Укрінформ
Союзники повинні спробувати усунути росію від з Ради Безпеки ООН через вторгнення в Україну або зазнати ганьби через те, що не спробували цього зробити.

Так вважає колишній верховний головнокомандувач союзними військами НАТО генерал у відставці Філіп Брідлав, про що він заявив у інтерв’ю канадському телебаченню Global News, передає Укрінформ.

«Зараз люди кажуть, що ми не можемо виключити її із Ради Безпеки. Чому? Якщо зараз не час... якщо зараз не той режим, щоб змінити ситуацію, то ганьба нам за те, що ми не спробували», - сказав Брідлав.

Читайте також: росію потрібно позбавити права вето в Радбезі ООН: Єрмак про обстріл під час візиту Гутерреша

За його словами, путін не повинен їхати на самі G20. «Нам потрібно прибрати росію зі світової арени через те, як вона веде цю війну», - додав він.

Відповідно до статті 23 Статуту ООН, Рада Безпеки складається з 15 членів Організації. Китай, Франція, СРСР, Велика Британія та США є постійними членами, росії серед них немає. Водночас рф займає місце постійного члена, вважаючи себе продовжувачкою радянського союзу.

Читайте також: Кислиця розкритикував Радбез ООН за безпорадність щодо кризи через вторгнення рф

Постійний член Радбезу має право накладати вето на проєкти рішень, чим постійно користується росія при розгляді питань, пов’язаних з її агресією проти України. Українська делегація неодноразово порушавала питання щодо усунення росії з Радбезу, яка перебуває там нелегітимно після припинення існування СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-