Війна з рф: Резніков розповів, яку західну зброю й техніку освоюють українські захисники

Війна з рф: Резніков розповів, яку західну зброю й техніку освоюють українські захисники

Укрінформ
Українські військові вчаться застосовувати новітнє західне озброєння та техніку ще до його постачання ЗСУ. Незабаром навчання проходитимуть і військові льотчики.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«Як швидко ми вчимося? Я почав вести ці розмови й просити моїх колег, щоб вони вже відкривали курси для наших військових, не чекаючи рішення, що нам дають це озброєння… І британці вже взяли вчити наші ССО оперувати «Старстріками» (британський переносний зенітно-ракетний комплекс Starstreak «Старстрік» - ред.), в Польщі зробили підготовку. Наших взяли, коли ухвалили рішення, що будуть броньовані машини у нас і на «Спартанах» почали вчити наших і технарів, і водіїв, і «Спартани» вже сьогодні їдуть з підготовленими хлопцями. Наші артилеристи вчаться в трьох країнах якраз використовувати 155 калібри як американські, так і французькі…Зараз ми налагодили систему підготовки по інших видах озброєння», - зазначив Резніков, додавши, що навчання проходить швидко, особливо коли йдуть бойові дії.

На його думку, на тренінгові курси доцільно брати й готувати українських інструкторів, аби ті своєю чергою навчали наших військових. Крім того, наразі тривають перемовини про підготовку військових пілотів, адже незабаром, переконаний Резніков, вони будуть застосовувати й новітню авіацію.

Читайте також: Байден оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні

«Я вже веду перемовини, щоб наші пілоти виїжджали на навчання. Тому що прийде час, коли ми почнемо опановувати мінімум А-10, те, що називають «тандерболт», або той самий F-15, F -16, або якісь «Гріпини» шведського виробництва. Це точно прийде цей час», – наголосив Резніков.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-