Захисники Маріуполя просять про евакуацію

Захисники Маріуполя просять про евакуацію

Укрінформ
Українські бійці, які тримають оборону в Маріуполі та переховуються в бункерах "Азовсталі", сподіваються, що рішення про їхній порятунок буде ухвалено.

Про це написав у Фейсбуці командир 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ Сергій Волина, передає Укрінформ.

"Здається, ніби я опинився в якомусь пекельному реаліті-шоу, де ми - військові, боремося за життя, використовуємо кожен шанс для порятунку, а весь світ просто спостерігає цікавий сюжет. Такі сценарії використовують у фільмах та серіалах. Різниця лише в тому, що це не фільм, а ми не вигадані персонажі. Це реальне життя. Біль, страждання, голод, муки, сльози, страх, смерть - все справжнє», - наголосив він.

Читайте також: Із «Азовсталі» евакуювали всіх дітей, жінок та літніх людей - Верещук

Волина сказав, що його дивує цинізм. «Є загальноприйняті правила, вони однакові для всіх, засвідчені купою законів, підписів та печаток, але вони не діють. Тоді навіщо вони потрібні?”- зазначив він.

Командир додав, що сподівається на диво.

«На те, що вищі сили (в широкому розумінні цього слова) знайдуть рішення для нашого порятунку. І це пекельне реаліті-шоу закінчиться... Вищі сили, ми чекаємо на результат ваших дій... Час спливає, а час - це наші життя", - підкреслив Волина.

Читайте також: Ветерани Другої світової війни закликали путіна випустити з оточення українських захисників Маріуполя

Він наголосив, що бійці залишаються вірними Україні, і що вони просять усіх докласти максимум зусиль для евакуації військових.

“Білі прапори, для евакуації цивільних, використовуються вже четвертий раз, під час кожної евакуації людей. Ціна останньої евакуації - троє вбитих і шестеро поранених військових. Маріупольський гарнізон зробив все можливе для порятунку мирного населення", - повідомив Волина.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу "Азовсталь" в Маріуполі.

На території заводу, яку росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує і люди помирають в муках.

Читайте також: Президент: Україна готує другий етап евакуації з "Азовсталі" - для порятунку поранених і медиків

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-