Ветерани Другої світової війни закликали путіна випустити з оточення українських захисників Маріуполя

Ветерани Другої світової війни закликали путіна випустити з оточення українських захисників Маріуполя

Відео
Укрінформ
Київські ветерани Другої світової війни закликали президента рф володимира путіна дати можливість вийти з оточення українським захисникам Маріуполя, які перебувають на заводі "Азовсталь".

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відеозверненні, опублікованому «УП».

«Логіка Гітлера була зрозуміла, він хотів знищити всі нації. Навіщо ви напали на нас, незрозуміло. Ми нічого не просили і не нав'язували вам своїх порядків", - говорить ветеранка Олександра Романчикова.

У свою чергу ветеран Олексій Ткаченко зазначає, що ця війна є знищенням народу. «Ця команда путіна. Так же не робиться. Навіщо ж ти знущаєшся з народу? Випустіть гарнізон із Маріуполя, будь ласка. Випустіть їх. Просимо вжити відповідних заходів для звільнення і військових, і цивільних, які перебувають на сьогодні у місті Маріуполь", - сказав він.

Зазначається, що ветерани шоковані, що росіяни, які воювали пліч-о-пліч з українцями проти нацистської Німеччини, сьогодні вбивають дітей на території України.

«Ми захистили у 41-45 році від страшного лиходія. Не будьте ж ви таким же лиходієм. Станьте людиною. Випустіть заради нашої перемоги, яку ми кували також", – закликають ветерани.

Як повідомлялося, 7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу "Азовсталь" в Маріуполі.

На території заводу, яку росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує і люди помирають в муках.

Читайте також: У Маріуполі під час евакуації цивільних з меткомбінату загинули троє бійців «Азову»

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-