Президент: Україна готує другий етап евакуації з «Азовсталі» - для порятунку поранених і медиків

Президент: Україна готує другий етап евакуації з «Азовсталі» - для порятунку поранених і медиків

Укрінформ
Україна готує другий етап евакуаційної місії з Азовсталі - поранених та медиків, також йде робота над тим, щоб вивести з заводу військових.

Про це у вечірньому відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Окрім цього готується продовження роботи гуманітарних коридорів для мешканців Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

"Готуємо зараз другий етап евакуаційної місії – поранених і медиків. Звичайно, якщо всі виконають домовленості. Звичайно, якщо не буде брехні. Безумовно, працюємо й над тим, щоб вивезти наших військових. Усіх героїв, які захищають Маріуполь. Це надзвичайно складно. Але важливо. Впевнений, усі розуміють головну причину цієї складності, а також де ця причина перебуває. Але ми не втрачаємо надії. Ми не зупиняємося. Щоденно шукаємо такий дипломатичний варіант, який може спрацювати", - сказав Зеленський.

Читайте також: Із «Азовсталі» евакуювали всіх дітей, жінок та літніх людей - Верещук

Президент зазначив, що також готується завтра й продовження роботи гуманітарних коридорів для всіх мешканців Маріуполя та навколишніх населених пунктів.

Він подякував командам Міжнародного комітету Червоного Хреста й Організації Об'єднаних Націй, які допомогли провести перший етап евакуаційної місії з «Азовсталі».

За його словами, вдалося врятувати понад 300 людей – жінок, дітей.

"Фактично ми вивели цивільних із «Азовсталі»", - сказав Зеленський.

Читайте також: У Маріуполі під час евакуації цивільних з меткомбінату загинули троє бійців «Азову»

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Вреещук повідомила, що з «Азовсталі» евакуювали всіх дітей, жінок та літніх людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-