За добу на півдні України знищили 24 вояків рф та два ворожі «Орлани»

За добу на півдні України знищили 24 вояків рф та два ворожі «Орлани»

Укрінформ
На півдні України за вчорашню добу , 5 травня, українські захисники знищили 24 окупанти та два безпілотники "Орлани-10".

Про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Для коригування вогню артилерії застосовуються безпілотники-розвідники, але влучними діями наших підрозділів 2 «Орлани-10» на Миколаївщині і Херсонщині, відповідно, заземлені назовсім. Наші підрозділи за добу зменшили ворожу орду на 24 рашисти, а до ранкових результатів знищеної техніки та озброєння додали 2 «Орлани»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: російські загарбники вдарили по Миколаївщині «Смерчами» та «Москітами»

Зазначається, що на тимчасово окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини росіяни продовжують агітаційні заходи із впровадження влади колаборантів. Розкрадаються запаси та резерви сільськогосподарських підприємств. Водночас окупанти звинувачують українську владу у створенні гуманітарної катастрофи. Самі ж загарбники імітують гуманне ставлення, демонстративно роздаючи продуктові набори та медикаменти місцевому населенню.

Читайте також: На Донеччині бої - по всій лінії фронту, на Херсонщині не припиняються вибухи і обстріли

Повідомляється, що ворог продовжує тактику закріплення на позиціях без активних дій, але зосереджує зусилля на вогневому ураженні вздовж лінії зіткнення. Так, по Миколаєвщині противник знов наносив удари системами залпового вогню «Смерч» та вдарив ракетою типу «Москіт». Постраждалих серед місцевого населення нема.

У Придністров’ї, що межує із Одещиною, намагалися розігнати інформаційний вкид нібито про постріли, що чутно з боку України.

Читайте також: ЗСУ взяли під контроль кілька населених пунктів на межі Миколаївщини та Херсонщини

Також загарники розганяють фейки про розміщення Україною своїх командних пунктів в лікарнях, пологових, школах та інших соціально чуттєвих об’єктах. "Так Міноборони росії на своєму офіційному ресурсі звинуватило українську владу у розташуванні командного пункту ЗСУ в Одеській обласній лікарні, а на подвір’ї хвора фантазія орків намалювала бронетехніку, артилерію і системи залпового вогню", - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що разом з тим в північно-західній частині Чорного моря корабельна група із носіями крилатих ракет продовжує маневрування, зберігаючи імовірність ракетних ударів по Україні досить високою.

Читайте також: На Херсонщині відновили мобільний зв’язок Київстар та lifecell

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-