ЗСУ взяли під контроль кілька населених пунктів на межі Миколаївщини та Херсонщини

ЗСУ взяли під контроль кілька населених пунктів на межі Миколаївщини та Херсонщини

Дані Генштабу
Укрінформ
Армія російської федерації втратила контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївської та Херсонської областей.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією, станом на 6:00 5 травня, завдяки успішним діям українських захисників ворог втратив контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївської та Херсонської областей.

Ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова. Здійснює перегрупування військ на окремих напрямках, вживає заходів з поповнення запасів. Намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів.

На Донецькому і Таврійському напрямках тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів з метою сковування дій Збройних сил України.

Підрозділи противника намагаються вести наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямках, успіху не мають.

На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстріли позицій ЗСУ.

У районі міста Маріуполь основні зусилля армія рф зосереджує на блокуванні та спробах знищення українських військових підрозділів в районі “Азовсталі”. За підтримки авіації, противник поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу.

Читайте також: Україна домовляється про порятунок людей з «Азовсталі», але для цього потрібна тиша - Зеленський

На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріли Харкова та здійснює розвідку позицій підрозділів Сил оборони. В районі північніше міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях ЗСУ та інфраструктурі регіону.

У Генштабі додали, що за наявною інформацією, частина військовослужбовців 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу рф, після відведення до району відновлення, через значні втрати особового складу, відмовилась від подальшої участі у бойових діях на території України. Військовослужбовці рф перебувають поблизу українсько-російського кордону та чекають на переміщення до росії.

Підрозділи російських військових 2-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, які знаходяться в населеному пункті Сватівського району Луганської області, укомплектовані місцевими жителями, мають низький морально-психологічний стан, проблеми з озброєнням та засобами захисту і не готові до виконання завдань.

Читайте також: росіяни женуть додому цілі каравани з «вантажем 200» - перехоплення СБУ

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ вразили 9 повітряних цілей: чотири БПЛА (два з них зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ) та три крилаті ракети противника. Також уражено два літаки, попередньо - винищувачі Су-30. Інформація уточнюється.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено п’ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки ворога

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 4 травня ліквідували близько 24 500 (+300) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-