Україна домовляється про порятунок людей з «Азовсталі», але для цього потрібна тиша - Зеленський

Україна домовляється про порятунок людей з «Азовсталі», але для цього потрібна тиша - Зеленський

Укрінформ
Україна і надалі домовляється про порятунок людей з Азовсталі, але для цього потрібен режим тиші. Україна готова його забезпечити.

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Домовляємось і сподіваємось – продовжити порятунок людей з "Азовсталі", з Маріуполя. Там ще залишаються цивільні. Жінки, діти. Щоб вдалося їх врятувати, потрібно продовження режиму "тиші". Українська сторона – готова його забезпечити. Потрібен час, щоб просто підняти людей з тих підвалів, з тих укриттів під землею. В наявних умовах, не можемо використовувати спеціальну техніку, щоб розчистити завали. Все робиться вручну. Але ми віримо, що усе вдасться", - сказав Володимир Зеленський.

Президент також додав, що обговорював рятувальну операцію людей з Азовсталі з генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттеришем.

Читайте також: Гуманітарним коридором з Маріуполя за добу евакуювали 344 мешканців кількох міст

Він нагадав що 4 травня завершився другий етап евакуаційної операції з Маріуполя, із самого міста та околиць вдалося врятувати 344 людини

"Саме стільки людей сьогодні виїхали в Запоріжжя. Наша команда готується їх зустрічати. Зустрічати так само, як і понад 150 людей, яких вдалося вивезти з «Азовсталі». Усі вони отримують необхідну допомогу. Усі вони отримають від нашої держави найтурботливіше ставлення", - сказав Володимир Зеленський.

Він подякував усім, хто займається евакуаційною операцією - Ірині Верещук, Андрію Єрмаку, Давиду Арахамії, представникам ООН, Міжнародному комітету Червоного Хреста - завдяки яким досягли домовленості та забезпечили тишу й коридор для людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-