Допомога США Україні докорінно змінила ситуацію на полі бою – глава Пентагону

Допомога США Україні докорінно змінила ситуацію на полі бою – глава Пентагону

Укрінформ
Безпрецедентно швидка допомога Сполучених Штатів Україні в галузі безпеки й оборони суттєво змінила ситуацію на полі бою, відчутно посиливши українські сили, і ця підтримка лише збільшуватиметься надалі.

Про це заявив у вівторок під час слухань у Сенаті США міністр оборони країни Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За допомогою Конгресу Сполучені Штати змогли надати Україні оборонну допомогу з безпрецедентною швидкістю й рішучістю, і це докорінно змінило ситуацію на місцях», - зауважив глава Пентагону.

Він підкреслив, що Президент України Володимир Зеленський чітко підтвердив це під час зустрічі з главами оборонного й зовнішньополітичного відомства США в Києві минулого тижня.

Читайте також: Пентагон наразі не має даних щодо військової допомоги рф з боку третіх країн

Остін також зауважив, що одразу після поїздки до української столиці на міжнародному форумі в німецькому Рамштайні була створена Контактна група з питань оборони України. Він назвав цю групу «об’єднанням лідерів оборонних відомств з усього світу, відданих підтримці України» після неспровокованого й невиправданого вторгнення росії.

Глава Пентагону підкреслив, що це об’єднання також надіслало потужний сигнал, що «країни доброї волі» наразі посилюють свою підтримку Україні, щоби допомогти їй захистити себе.

Читайте також: Протикорабельні ракети, радари і дрони: Британія надає Україні допомогу ще на £300 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня Президент США Джо Байден оголосив, що відправив пропозицію Конгресу щодо затвердження нового пакету реагування на агресію рф, який передбачає виділення $33 мільярдів для підтримки України.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-