Протикорабельні ракети, радари і дрони: Британія надає Україні допомогу ще на £300 мільйонів

Протикорабельні ракети, радари і дрони: Британія надає Україні допомогу ще на £300 мільйонів

Укрінформ
Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 300 млн фунтів стерлінгів, який включатиме протикорабельні ракетні системи, радари і дрони.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у онлайн-зверненні до українського парламенту, передає Укрінформ.

Він нагадав, що Британія надсилала Україні у січні протитанкові ракети, NLAW, які стали дуже популярними в Україні.

«Ми цю допомогу посилюємо і прискорюємо… Ближчими тижнями ми надішлемо вам Brimstone - це протикорабельні ракетні системи, а також броньовані машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій і загрозливих ділянок… Ми маємо новий пакет підтримки на 300 млн фунтів стерлінгів", - сказав Джонсон.

Прем'єр-міністр Британії додав, що додаткова військова допомога включатиме також радари, "щоб визначати, де перебуває артилерія, що націляється на ваші міста, і дрони, щоб підсилити вашу піхоту і ваші наступальні сили".

Читайте також: Джонсон звернувся до Ради: Вірю і знаю, що Україна переможе

За словами Джонсона, Британія прагне зміцнити Україну такою мірою, щоб ніхто ніколи не насмілився зазіхати на неї.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-