Джонсон звернувся до Ради: Вірю і знаю, що Україна переможе

Джонсон звернувся до Ради: Вірю і знаю, що Україна переможе

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон упевнений, що Україна переможе у розв’язаній росією війні, оскільки агресор силою нічого не може заподіяти народові, який обрав свободу.

Як передає Укрінформ, про це Джонсон заявив у онлайн-зверненні до українського парламенту.

Він зауважив, що путінські війська продовжують скоювати злочини на українській землі, сліди яких весь світ бачить у Бучі, Гостомелі, Ірпені та інших місцях. Джонсон запевнив, що Британія робить усе можливе, щоб притягнути винних у них до відповідальності.

«У цей момент невідомості, страху та сумніву за наше майбутнє я хочу вам послати одну звістку: Україна переможе, Україна буде вільною», - сказав прем’єр-міністр Британії.

Він додав, що вірить у перемогу України, оскільки коли ще до війни приїздив до Києва і стояв на Майдані, бачив, як українці вшановують загиблих за свободу своєї держави і їхню незламну волю. А відтак, за словами Джонсона, він знав, що кремль, розв’язуючи повномасштабну війну проти України, припускається надзвичайної страшної помилки, і що Україна захищатиметься.

Читайте також: Британія забезпечить Україну всім необхідним та сприятиме поразці путіна - Джонсон

«Тепер ви довели, що військові експерти, які пророкували, що Україна впаде, були неправі. Ваші селяни захоплювали російські танки, ваші пенсіонери виходили на дорогу і просто в очі говорили нападникам непарламентські слова, на захоплених росією територіях ваші люди повстають і протестують день у день, ваші вояки на полі бою стикаються з перевагою сил ворога три до одного, але на боці ваших хоробрих бійців мужність і відданість країні», - відзначив Джонсон.

У цьому контексті він відзначив, що міф путінської нездоланності розвіяний як дим, натомість Україна стоїть як фортеця.

«Путінська воєнна машина спіткнулася об український патріотизм і розбилася. Ваша любов до країни зупинила їх. Це година слави України, що буде в пам’яті наступних поколінь, про це переповідатимуть онукам і правнукам, що українці навчили цілий світ, що брутальна потуга агресора нічого не може заподіяти народові, що обрав свободу… Ось чому я вірю і знаю, що Україна переможе», - підкреслив прем’єр-міністр Британії.

Читайте також: Британія обіцяє Україні ще $375 мільйонів військової допомоги

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-