Жоден центр комплектування не перейшов на бік ворога, вони всі були евакуйовані - ЗСУ

Жоден центр комплектування не перейшов на бік ворога, вони всі були евакуйовані - ЗСУ

Укрінформ
Усі центри комплектування були евакуйовані разом з документацією. Після деокупації наших територій вони повертаються і розпочинають роботу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач, передає кореспондент Укрінформу.

"Жоден територіальний центр комплектування, як зараз називаються військові комісаріати, не був окупований, не перейшов на сторону противника. Всі територіальні центри укомплектування були планово евакуйовані з документами на мирні території. Під час деокупації територій центри комплектування повертаються на свої території зі своїми обліковими даними і починають чи продовжують працювати. Жоден територіальний центр не перейшов на сторону противника", - сказав Горбач.

Читайте також: У наступну хвилю мобілізації призовуть не тільки офіцерів – ЗСУ

Він додав, що так звана мобілізація, яку окупанти проводять на тимчасово захоплених територіях, є незаконною. Втім, за його словами, з громадянами, які були таким чином "мобілізовані" і потрапили в полон до українських військових, працюють уже правоохоронні органи. Розв'язувати ці питання не є компетенцією Збройних Сил України.

Стосовно повідомлень про те, що російська федерація проводить приховану мобілізацію серед своїх громадян, Горбач зазначив, що зараз дійсно є багато чуток про це, але, за його словами, провести приховану мобілізацію в країні при нинішніх IT-технологіях практично неможливо.

"Якби вона дійсно почалася в російській федерації, за допомогою наших розвідувальних органів, небайдужих громадян, ми про це знали б на другий день. Зараз немає таких підтверджень. Так, вона дійсно проводиться в "ДНР", "ЛНР". Ми бачимо, що в полон потрапляють військовослужбовці їхні, але те, що оголошена мобілізація в рф, поки таких підтверджень немає. Можу сказати, що вона не почнеться завтра, все буде залежати від обстановки на фронті", - додав Горбач.

Читайте також: Мобілізацію можуть продовжити після 24 травня – роз’яснення ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Указом президента в країні у зв'язку з військовою агресією російської федерації оголошено мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набуття чинності цього Указу. Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач повідомив, що, залежно від ситуації, мобілізація може бути продовжена після 24 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-