Мобілізацію можуть продовжити після 24 травня – роз’яснення ЗСУ

Мобілізацію можуть продовжити після 24 травня – роз’яснення ЗСУ

Укрінформ
В залежності від ситуації на фронті мобілізація може бути продовжена після 24 травня.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, передає кореспондент Укрінформу.

Мобілізація була оголошена протягом трьох місяців, з 24 лютого, які скоро мають спливти, але це не значить, що вона може закінчитися. Все буде залежати від обстановки, яка складеться на той період (24 травня — ред.). Якщо буде потрібно, далі будемо поповнювати ряди наших військових частин військовослужбовцями, керівництвом держави у разі необхідності буде прийнято рішення щодо продовження термінів цієї мобілізації. ...Якщо така потреба буде, будуть продовжуватися бойові дії, однозначно буде потреба поповнення фахівцями військовими наших частир. Тому керівництвом, думаю, буде продовжена мобілізація після 24 травня”, - сказав Горбач.

Читайте також: Міноборони не виключає, що путін може оголосити загальну мобілізацію

Наразі, додав він, мобілізація триває вже понад два місяці. За словами представника ЗСУ, за кількісними та якісними показниками мобілізація виконана на 100% і зараз темпи її дещо знизилися

“Мобілізація продовжується вже значно меншими темпами, тому що в кінці лютого - на початку березня в більшій мірі була укомплектована бойова компонента як ЗСУ, так інших складових сил оборони. Зараз ми проводимо доукомплектування, поповнення військових частин людьми, які потрібно доукомлектовані. Темпи набагато нижчі, але йде за планом", - сказав Горбач.

Читайте також: Паніка від Чорнобаївки: російські військові відмовляються бути «гарматним м’ясом»

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

24 лютого Указом Президента в країні у зв'язку з військовою агресією російської федерації оголошено мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цього указу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-