Румунія та Болгарія допомагатимуть у встановленні осіб, що чинили воєнні злочини в Україні

Румунія та Болгарія допомагатимуть у встановленні осіб, що чинили воєнні злочини в Україні

Укрінформ
Румунія та Болгарія допомагатимуть у встановленні осіб тих, хто скоював воєнні злочини в Україні, притягненні їх до відповідальності та підтримуватимуть євроінтеграційні прагнення України, Молдови та Грузії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BTA за результатами зустрічі Прем’єр-міністра Болгарії Кирила Петкова з румунським колегою Ніколае Чука.

«Ми почали з безпеки. Цього тижня ми обидва відвідали Київ. Ми підтвердили нашу підтримку незалежності та територіальної цілісності України. Разом ми засудили агресію російських збройних сил і головним чином воєнні злочини та насильство, напади, що спричинили загибель мирних жителів, жінок і дітей, руйнування лікарень і шкіл. Невиправдану, неспровоковану і абсолютно незаконну. Ми домовилися про допомогу у встановленні злочинців, щоб вони були притягнуті до відповідальності міжнародними судами», – сказав Чюка.

Глави урядів Болгарії та Румунії висловили свою «категоричну» підтримку та допомагатимуть Україні, Молдові та Грузії в намірі вступити в ЄС.

Читайте також: Поліція задокументувала в Бучі нові факти вчинення військами рф статевих злочинів

Відповідаючи на запитання, чи схвалить парламент Болгарії наступного тижня рішення про відправлення зброї Україні, Петков відповів, що його партія «Продовжуємо зміни» проголосує схвально.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Канади 28 квітня ухвалив постанову, якою злочини російських військових в Україні визнаються геноцидом.

Нідерландська військова поліція Marechaussee вирушить в Україну, щоб долучитися до розслідування воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-