Парламент Канади визнав злочини росії в Україні геноцидом

Парламент Канади визнав злочини росії в Україні геноцидом

Укрінформ
Канадський парламент ухвалив постанову, якою злочини російських військових в Україні визнаються геноцидом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, внесена депутаткою Гізер Макферсон постанова отримала одностайну підтримку членів нижньої палати парламенту.

"Зважаючи на значну кількість явних свідчень систематичних і численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених проти українців збройними силами рф за вказівкою президента володимира путіна та членів російського парламенту... Палата громад Канади визнає, що рф чинить геноцид проти народу України", - йдеться в ухваленому документі.

У постанові перераховуються злочини російських військових, серед іншого згадуються навмисні вбивства цивільних і наруга над їхніми тілами, примусова депортація українських дітей до росії, тортури та згвалтування.

Зауважимо, що ухвалена постанова не є юридично зобов'язальною для уряду та не вимагає від нього жодних дій.

Читайте також: Сейм Латвії визнав агресію та воєнні злочини рф в Україні геноцидом

Водночас сама Макферсон після голосування зазначила, що внесенням постанови хотіла закликати уряд зайняти твердішу позицію, збільшивши санкційний тиск на росію та виділивши додаткові ресурси Міжнародному кримінальному суду, до юрисдикції якого входять воєнні злочини.

Нагадаємо: прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо погодився з твердженням, що росія чинить в Україні геноцид, та пообіцяв притягнути до відповідальності виконавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-