Поліція задокументувала в Бучі нові факти вчинення військами рф статевих злочинів

Поліція задокументувала в Бучі нові факти вчинення військами рф статевих злочинів

Фото
Укрінформ
У Бучі в середу правоохоронці відпрацювали 10 населених пунктів, за результатами чого було виявлено і задокументовано нові конкретні факти вчинення статевих злочинів російськими загарбниками.

Про це поінформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вчора у Бучі відпрацьовано 10 населених пунктів. За результатами виявлено та задокументовано нові конкретні факти вчинення статевих злочинів російськими окупантами. Також поліцейські опрацьовують інформацію про ймовірні випадки зґвалтувань, в тому числі дітей», - йдеться у повідомленні.

Також у МВС України поінформували, що заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко проінспектувала роботу спеціальних мобільних груп Нацполіції України з виявлення та розслідування статевих злочинів, вчинених окупантами.

Читайте також: Буча, «звільнена» Херсонщина, та «західна ТРО на Донбасі» - які фейки поширює рф

Вона повідомила, що поліцейські щодня документують нові воєнні злочини російських загарбників.

«Ми розповідаємо світу про жорстокі факти насильства проти мирного населення на територіях, які були під окупацією російських загарбників. Постраждалі та свідки потребують комплексної допомоги та підтримки, зокрема і психологічної. Наше завдання - виявити цих осіб та надати їм потрібну допомогу», - наголосила Павліченко.

Зазначається, що спеціальна поліцейська мобільна група для виявлення та розслідування фактів насильства у будь-якому прояві, у тому числі статевих злочинів російських загарбників проти мирних жителів, функціонує на Київщині уже другий тиждень.

Читайте також: Тут було пекло: Стефанчук і спікери трьох країн відвідали Ірпінь, Бучу та Гостомель

«Спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми. Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жінками, дітьми, чоловіками, літніми людьми, роз’яснюючи, як та куди потрібно звернутися по допомогу», - уточнюється у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня генеральний прокурор Ірина Венедіктова сказала, що разом із громадськими організаціями, правоохоронними та державними органами напрацьовується алгоритм, щоб допомогти жертвам статевих злочинів від час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-