Буча, «звільнена» Херсонщина, та «західна ТРО на Донбасі» - які фейки поширює рф

Буча, «звільнена» Херсонщина, та «західна ТРО на Донбасі» - які фейки поширює рф

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав нову добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів російської пропаганди станом на ранок 28 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Так, незважаючи на те, що світ визнав події на Київщині геноцидом, посадові особи рф продовжують заявляти про те, що “для поширення брехливої інформації щодо провокації в Бучі, Захід мобілізує наявні неурядові організації”. У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: росія готує пропагандистський «престур» у Маріуполь для лояльних ЗМІ — розвідка

Крім того, “керівники”-колаборанти Херсонщини заявили, що “повернення звільненої від українських націоналістів Херсонської області назад під контроль України виключено”. Це також маніпуляція, застерігають у ЦПД.

Пропаганда рф, посилаючись на незрозумілих військових експертів, повідомляє, що “київський режим почав закидати на Донбас підрозділи територіальної оборони із західної України, оскільки Збройні сили України зазнають серйозних військових втрат на полі бою”. У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Читайте також: Придністровців «обстрілюють» спамом: дайджест російської пропаганди за 26 квітня

Як повідомляв Укрінформ, у ЦПД попередили про проведення росією агресивної інформаційно-психологічної операції, спрямованої на придушення спротиву населення тимчасово захопленої Херсонської області. Так, російська пропаганда поширює фейк про те, що жителі Херсонщини нібито "змирилися з переходом території під контроль рф".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-