росія готує пропагандистський «престур» у Маріуполь для лояльних ЗМІ — розвідка

росія готує пропагандистський «престур» у Маріуполь для лояльних ЗМІ — розвідка

Укрінформ
У знищеному Маріуполі готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів.

Про це йдеться у повідомленні ГУР у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“В знищеному Маріуполі готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів. З цією метою для лояльних представників іноземних ЗМІ, на 28 квітня міністерство оборони рф планує так званий “престур”. Прибуття “журналістів” на територію України організовується через російський ростов”, - ідеться у повідомленні.

За даними розвідки, для “журналістів” підготували низку “альтернативних фактів”. Зокрема, підготовлені “свідки” мають розказати, що, начебто, українські захисники “самі розбомбили” місто та “знищили” місцевих жителів. На підтвердження цієї версії в якості “очевидців” буде представлено підготовлених провокаторів, які розповідатимуть про міфічні “масові вбивства мирних мешканців українськими військовими”, попередили у ГУР.

Ця акція є продовженням російської політики створення фейків, що мають виправдати путінських карателів та перекласти провину за їхні злочини на самих українців. Колишні “візитки Яроша” і “розіп’яті хлопчики” перетворюються на “самознищенні” Бучу і Маріуполь, йдеться у повідомленні ГУР.

Читайте також: У кремлі спростували домовленість про участь ООН в евакуації цивільних із Маріуполя

Як повідомлялося, на території меткомбінату "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Раніше президент рф володимир путін назвав штурм промислової зони Азовсталі недоцільним, наказав главі міноборони сергію шойгу скасовувати його і встановити блокаду. Попри ці заяви російські загарбники обстрілюють з артилерії меткомбінат "Азовсталь" в намаганні виявити позиції українських захисників. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко оприлюднив у соцмережах фото наслідків таких обстрілів.

Читайте також: Маріуполь перетворюється на гетто: загарбники не пускають українців до міста без «фільтрації»

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", українська морська піхота та мотострілки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-