У кремлі спростували домовленість про участь ООН в евакуації цивільних із Маріуполя

У кремлі спростували домовленість про участь ООН в евакуації цивільних із Маріуполя

Укрінформ
Прессекретар президента росії дмитро пєсков спростував інформацію ООН про домовленість із рф про спільну з Міжнародним комітетом Червоного Хреста участь в евакуації мирних жителів із маріупольської "Азовсталі". 

Як повідомляє Укрінформ, про це доповідає Інтерфакс.

«Ця тема (спільна участь в організації евакуації – ред.) була паном Гутеррешем озвучена, і вона далі опрацьовуватиметься. Якихось конкретних домовленостей у цій галузі не було», – заявив пєсков.

Він також заявив, що президент росії запросив Гутерреша і представників МКЧХ відвідати українських військовополонених і "ознайомитися з умовами утримання полонених".

Напередодні ООН оголосила про "принципову згоду" путіна на участь організації разом із Червоним Хрестом в евакуації цивільних із "Азовсталі" в Маріуполі. Генсек Об'єднаних Націй Гутерреш нібито домовився про це під час особистої зустрічі із президентом рф.

Паралельно Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денисова повідомляла, що росія утримує полонених українських військовослужбовців у колоніях загального режиму, не провівши перепрофілювання в'язниць у табори для військовополонених. Це є порушенням Женевської конвенції 1949 року.

Читайте також: Заступниця генсека ООН відвідає Україну

Як повідомлялося, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у вівторок у москві зустрівся з очільником МЗС сергієм лавровим і президентом рф володимиром путіним. У четвер він відвідає Україну, де проведе переговори з Президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-