Заступниця генсека ООН відвідає Україну

Заступниця генсека ООН відвідає Україну

Укрінформ
Заступниця генерального секретаря ООН - спеціальна представниця з питань запобігання сексуальному насильству в конфліктах Праміла Паттен найближчим часом відвідає Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МЗС за підсумками зустрічі першої заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапарової з Прамілою Паттен на полях 76-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Зазначається, що в ході бесіди сторони обговорили шляхи посилення співпраці між ООН та урядом України з метою надання необхідної допомоги жертвам та забезпечення належного реагування з метою невідворотності притягнення до відповідальності усіх причетних до скоєння злочинів сексуального насильства, вчинених російськими загарбниками в Україні.

Читайте також: В ООН обговорять відповідальність росії за звірства, вчинені в Україні

«Праміла Паттен підтвердила свою налаштованість відвідати Україну найближчим часом з метою обговорення з керівництвом відповідних міністерств та відомств України практичних кроків реалізації співпраці в зазначеній сфері. Правосуддя для усіх російських окупантів буде невідворотним», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: путін погодився на участь ООН в евакуації людей з Азовсталі - речник генсека

Як повідомлялося, Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що на безкоштовну лінію психологічної підтримки для жертв сексуального насильства надійшло понад 400 дзвінків щодо зґвалтувань українських дітей та жінок з боку російських загарбників.

Фото: XINHUA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-