росіяни нарощують темпи наступу на Слобожанському та Донецькому напрямках - Міноборони

росіяни нарощують темпи наступу на Слобожанському та Донецькому напрямках - Міноборони

Укрінформ
Російські війська продовжують наступальну операцію з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також забезпечення сухопутного коридору до окупованого Криму.

Про це повідомив під час брифінгу в Укрінформі речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Противник проводить наступальну операцію у Східній операційній зоні. Основною метою противника залишається встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою територією АР Крим. Ворог нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на усіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив. Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках», - зазначив Мотузяник.

Читайте також: Ворог продовжує збільшувати угруповання ракетних військ у Бєлгородській області – Міноборони

За його словами, російські загарбники готують додаткові підрозділи для участі у бойових діях на території України. Крім того, не припиняються ракетні та авіаційні удари по військових та цивільних об’єктах по всій території України.

«Оперативно-тактична авіація повітряно-космічних сил зс рф виконала 138 літако-вильотів, з них щонайменше 38 для ураження об’єктів у Харківській та Донецькій областях», - додав речник.

Читайте також: Україна зберігає контроль над більшістю свого авіапростору — розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ знищили вже 22400 російських військових. Крім того, з 24 лютого по 27 квітня ворог втратив танків ‒ 939, бойових броньованих машин ‒ 2342, артилерійських систем – 421, РСЗВ - 149, засобів ППО - 71, літаків – 185, гелікоптерів – 155, автомобільної техніки - 1666, кораблів / катерів - 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 207, спеціальної техніки - 31, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-