Україна зберігає контроль над більшістю свого авіапростору — розвідка Британії

Україна зберігає контроль над більшістю свого авіапростору — розвідка Британії

Укрінформ
Україна зберігає контроль над більшою частиною свого повітряного простору та продовжує піддавати ризику російські авіаційні засоби, в той час, як росія не змогла ефективно знищити українські ВПС або придушити систему ППО.

Як передає Укрінформ, такі дані своєї розвідки опублікувало міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

Зазначається, що активність російської авіації зосереджена насамперед на півдні та сході України, вона надає підтримку сухопутним військам рф.

«росія має дуже обмежений доступ з повітря до півночі та заходу України, обмежуючи наступальні дії глибокими ударами з дистанційним озброєнням», - йдеться у короткому звіті британської розвідки.

Також зазначається, що росія продовжує атакувати українські військові об’єкти та логістичну інфраструктуру по всій країні.

Більшість російських авіаударів по Маріуполю, ймовірно, завдається з використанням некерованих бомб вільного падіння. Ця зброя збільшує ризик жертв серед цивільного населення, йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Дніпропетровщині снаряд влучив у підприємство енергетичної інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що росія випустила по Україні 1300 ракет, на озброєнні у неї залишилося з 24 лютого вдвічі менше цього виду зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-