ЦПД назвав основні тези про Україну, які роспропаганда поширювала впродовж тижня

ЦПД назвав основні тези про Україну, які роспропаганда поширювала впродовж тижня

Укрінформ
Центр протидії дезінформації оприлюднив основні тези про Україну, які засоби масової інформації росії поширювали протягом тижня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

За даними Центру, у російських ЗМІ протягом минулого тижня поширювалися три головні меседжі: "в Україні притісняють православне населення", "проти рф проводиться потужна інформаційна атака" й "Україна програє війну".

Висвітлюючи тему "утискання православних", прокремлівські медіа заявляли, що українців примушують перейти з московського патріархату в український.

Читайте також: У РНБО розвіяли міф російської пропаганди про «недіючі» санкції

Греко-католикам пропагандисти повідомили про обстріли на Великдень, а вірян Української православної церкви московського патріархату не поінформували, чим наразили їх на небезпеку.

Розвиваючи тему "потужної інформаційної атаки, російські ЗМІ наполягають, що Захід нібито продовжує розвивати русофобію в усьому світі. Зокрема акцентують на тому, що у Швейцарії скасували оперу російського композитора Петра Чайковського через дії рф в Україні, а російським спортсменам не дозволяють виступати на змаганнях навіть під нейтральним прапором.

Читайте також: кремлівська пропаганда вчетверте «визволила» Попасну

Висвітлюючи тему "поразки", пропагандисти заявляють, що росія нібито успішно виконує плани другого етапу "спецоперації", зокрема що Маріуполь начебто вже "звільнили від нацистів".

Також поширюють твердження так званих американських військових експертів про те, що Україна нібито програє війну.

Як повідомляв Укрінформ, у рф анонсували хімічну атаку на об’єкти в порту "Південний" Одеської області та поширюють фейк про начебто підготовку її українськими спецслужбами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-