У рф поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту

У рф поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту

Укрінформ
У рф поширили фейк про хімічну атаку на об’єкти в порту «Південний», цинічно звинувачуючи у підготовці провокації з застосуванням хімічних речовин у районі порту «Південний» українські спецслужби.

Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Одеса та регіон залишаються об’єктом значної уваги з боку підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій рф, які наразі вдалися до використання прийому «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня, зокрема в Одесі», - зазначив Братчук.

Читайте також: Унаслідок обстрілу Одеси загинула Валерія Глодан та її тримісячна донька

За його словами, розхитування роспропагандою теми хімічної зброї почали ще на початку березня – кремль поширював дезінформацію про те, що в Україні нібито «в рамках спільних програм з Пентагоном діють лабораторії з виготовлення хімічної і біологічної зброї». Цю відверту брехню спростувало посольство США в Україні ще 9 березня.

І ось чергова провокація та фейк щодо порту Южний, що на Одещині.

Читайте також: ЗСУ повернули під контроль вісім населених пунктів Херсонщини

Усе це - цілеспрямована дезінформація росії, яка покликана відвернути увагу від її кривавих злочинів, акцентував речник ОВА.

Братчук закликав жителів області дотримуватись правил безпеки та інформаційної гігієни.

«Мета ворога - створити панічні настрої серед людей. Психологічний тиск, перш за все – на цивільне населення. І виправдання своїх можливих провокацій, які вони нам приготували», - додав речник ОВА.

Читайте також: Територію Азовсталі війська рф поливали снарядами увесь вчорашній день – Денисенко

Зауважимо, рашисти вже спробували здійснити ракетну атаку об’єктів у порту «Південний», але їм успішно протидіяли підрозділи українських ППО - у суботу о 22-й год. були збиті дві російські крилаті ракети, які летіли у напрямку цього порту.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня ворог завдав ракетних ударів по Одесі. Стало відомо про 8 загиблих і щонайменше 18 поранених унаслідок обстрілу міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-