Австрія допоможе Міжнародному кримінальному суду розслідувати воєнні злочини рф

Австрія допоможе Міжнародному кримінальному суду розслідувати воєнні злочини рф

Укрінформ
Австрія надасть Офісу прокуратури Міжнародного кримінального суду (МКС) свого експерта та 100 тис. євро для допомоги в розслідуванні скоєних росією в Україні воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована на сайті австрійського зовнішньополітичного відомства.

"МЗС надає Офісу прокуратури Міжнародного кримінального суду (МКС) 100 тис. євро для допомоги в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних в Україні. Міністерство юстиції також направляє додаткового експерта до МКС, щоб мати можливість ще ефективніше переслідувати воєнні злочини", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Австрія "підтримує кожен крок, який сигналізує світовій громадськості про те, що такі воєнні злочини заборонені і караються".

Читайте також: Латвія передала МКС €100 тисяч на розслідування воєнних злочинів росії

"Зображення та репортажі про російські воєнні злочини в Бучі, Маріуполі та інших містах України шокують. Ті, хто вчиняв ці злочини і віддавав накази щодо них, мають бути притягнуті до відповідальності – безкарності не може бути. За рахунок цих додаткових коштів ми допомагаємо МКС швидко та ефективно збирати докази та проводити розслідування", - прокоментував виділення коштів австрійським МЗС очільник відомства Александер Шалленберг.

Читайте також: Уряд подав у Раду законопроєкт щодо співпраці України з Міжнародним кримінальним судом

Зі свого боку, міністр юстиції Австрії Альма Цадіч наголосила на тому, що з відправкою експерта до МКС у Гаазі австрійська сторона хоче зробити свій внесок у розслідування воєнних злочинів в Україні. "Тепер потрібно зробити все, щоб воєнні злочинці були притягнуті до кримінальної відповідальності та запобігти подальшим людським стражданням", - заявила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що Сполучені Штати допомагають Україні зі збором і збереженням доказів воєнних злочинів, які були скоєні російськими військами з початку агресії москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-