росія відхилила пропозицію Генсека ООН про гуманітарну «тишу» в Україні на Великдень

росія відхилила пропозицію Генсека ООН про гуманітарну «тишу» в Україні на Великдень

Укрінформ
росія відхилила пропозицію Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголосити чотириденну гуманітарну паузу на Великодні свята для виведення цивільних осіб із Маріуполя та доставки гумдопомоги в постраждалі райони.

Як передає Укрінформ, про це в середу написав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Твіттері.

«Антоніу Гутерреш закликав установити з 21 квітня «великодню гуманітарну паузу» для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі Послухайте й ви! Не мені ж одному це трійло (отруту – ред.) регулярно терпіти», - зауважив Кислиця.

Заступник російського постпреда рф при ООН дмитро полянський назвав пропозиції про припинення вогню «псевдомиротворчими, брехливим й нещирими», заявивши, що пауза дала б Україні «передишку» для отримання зброї.

Читайте також: Правоохоронці не радять вірянам на Великдень іти на святкові богослужіння до церкви

Як повідомляв Укрінформ, Гутерреш закликав росію та Україну у зв’язку з Великоднем оголосити з четверга по неділю чотириденну гуманітарну паузу для безпечного проходу цивільних осіб, котрі бажають залишити райони ведення бойових дій, та доставки гуманітарної допомоги в найбільш постраждалі райони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-