Зеленський закликав команду «Ігор нескорених» у Гаазі доносити правду про злочини військових рф

Зеленський закликав команду «Ігор нескорених» у Гаазі доносити правду про злочини військових рф

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав учасників української команди “Ігор нескорених” зробити все, щоб у Гаазі більше дізналися про злочини російських військ в Україні.

Він поспілкувався в режимі відеозв’язку з членами команди, яка перебуває в Гаазі для участі в міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Для нас це честь, що ви представляєте Україну. Я вважаю, що Україна – це кожен з вас. Якщо ви сьогодні будете представляти нашу державу в Гаазі на "Іграх нескорених”, ви покажете, що Україна – нескорена”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що сьогодні Україна є однією з найміцніших держав у світі, а українці – непереможні.

Читайте також: В Україні були скоєні злочини, які підлягають юрисдикції МКС - прокурор суду в Гаазі

“Для нас важлива перемога, важливий доказ, що ми всі – нескорені. І ваша команда є частиною духу нескореності України, українського народу й кожного з нас”, – переконаний глава держави.

За його словами, українська команда “Ігор нескорених” – це віддзеркалення нашої держави – “різні люди, але всі міцні, об’єднані заради результату”.

“Результат один – лише перемога”, – заявив Президент.

Глава держави разом з українськими спортсменами вшанував пам’ять тренера команди зі стрільби з лука, ветерана АТО з 2014 року Дмитра Сидорука, який загинув у бою за Україну на початку квітня.

Читайте також: В ОБСЄ представили першу міжнародну доповідь з документуванням воєнних злочинів рф

Він також зазначив, що світ має дізнатися історію волонтерки-парамедика, члена збірної Юлії Паєвської (позивний “Тайра”), яка нині перебуває в полоні росіян.

Президент закликав українських спортсменів, зробити все, щоб у Гаазі більше дізналися про всі ті злочини, які скоїли російські війська в Україні.

“Ви сьогодні в Гаазі в принципі будете боротися й за те, щоб з часом у Гаазі опинилися російські окупанти й усі ті, хто заслуговує. Тому що те, що вони зробили, – це злочин проти людей, проти народу України”, – заявив він.

Своєю чергою учасники команди запевнили, що налаштовані на перемогу у змаганнях, аби показати незламність України. Вони наголосили, що у спілкуванні зі спортсменами з інших країн розповідають правду про події, які відбуваються в Україні.

Читайте також: Головний прокурор МКС обговорив з урядовцями розслідування злочинів росії в Україні

Президент побажав команді “Ігор нескорених – Україна” великих перемог.

Більшість членів команди – нинішні військовослужбовці, які захищають Україну. 19 українських спортсменів-захисників змагатимуться з 500 ветеранами та військовослужбовцями з 18 країн – членів НАТО та партнерів Альянсу.

“Ігри нескорених” – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань, захисту батьківщини. Ці змагання підтримують військовослужбовців та ветеранів на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-