Розвідка виклала дані генералів рф, які керували вбивствами українців у Маріуполі і на Київщині

Розвідка виклала дані генералів рф, які керували вбивствами українців у Маріуполі і на Київщині

Укрінформ
Українська розвідка оприлюднила персональні дані, включно із домашніми адресами і складом сім'ї, двох російських командувачів - Валерія Солодчука та Александра Дворнікова. Перший керував операцією військ рф із захоплення Києва із західного напрямку, другий - злочинними діями із знищення Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«ГУР МО України здобуло дані на російських воєнних злочинців, що належать до найвищого командного складу, усвідомлено виконують накази путінського режиму щодо знищення Української держави», - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Чому росія замінила командувача війною в Україні - версія британської розвідки

Зокрема, йдеться про Солодчука Валерія Миколайовича, який бере безпосередню участь у відкритому військовому вторгненні в Україну – командує підрозділами 36-ї армії, виділеними до складу угруповання військ “Схід”. У період із лютого по квітень 2022 року керував діями підлеглих сил під час операції із захоплення Києва із західного напрямку. Військовослужбовці зазначених підрозділів причетні до військових злочинів проти мирного населення Київської області.

Дані на Солодчука (біографія, паспорт, ІПН, адреси реєстрації) - за посиланням.

Ще одним воєнним злочинцем є Дворников Александр Владимирович.

Читайте також: Розвідка перехопила документи про початкові плани росії захопити Київ

З 8 квітня 2022 року призначений командувачем угруповання російських військ, задіяних під час відкритого військового вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

До цього здійснював командування угрупуванням військ “Південь”. Підлеглі йому підрозділи збройних сил та військ національної гвардії Росії причетні до військових злочинів проти мирного населення Маріуполя.

Читайте також: російські загарбники перетворюють Маріуполь на гетто для українців

Дані на Дворникова (біографія, паспорт, військове посвідчення, поточна адреса реєстрації), фото членів сім'ї доступні за посиланням.

У ГУР МО наголосили, що покидьків без честі, душі та совісті жодний бункер не врятує від покарання за тяжкі злочини проти українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Воєнні злочини рф в Україні: звіт експертів ОБСЄ можуть використати у трибуналі

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-