російські загарбники перетворюють Маріуполь на гетто для українців

російські загарбники перетворюють Маріуполь на гетто для українців

Укрінформ
російські загарбники перетворюють заблокований ними Маріуполь на гетто для українців.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

Він розповів, що загарбники спонукають маріупольців вдягати білу стрічку, як позначку «свій».

«Фактично таким чином росіяни ще раз використовують цивільне населення для «приманки» для снайперів та воїнів нашого війська. Оскільки саме така позначка використовується російською армією і може бути помилково прийнята нашими за реального ворога. Цинізм у всьому», - заявив Андрющенко.

Читайте також: Ворог веде бої поблизу Слов’янська, Попасної та Курахового, штурмував Маріуполь

Він також зазначив, що стала надходити інформація про запровадження окупантами окремих пропусків - дозволів на пересування містом.

«Уточнюємо, але в купі зі спецпозначками «свій» все це нагадує реальну сегрегацію та перетворення Маріуполя на реальне гетто для українців за калькою нацистів у Львові та Польщі. Вже навіть не дивує», - наголосив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії викликала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення в місті загинуло понад 10 тисяч мирних жителів, та їхня кількість може збільшитися до 20 тисяч, оскільки російські загарбники постійно атакують місто, а тіла маріупольців залишають «килимом на вулицях».

Читайте також: Туреччина найближчими днями очікує зрушень щодо евакуації кораблями людей із Маріуполя

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити. Також загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти та насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-