Ворог веде бої поблизу Слов’янська, Попасної та Курахового, штурмував Маріуполь

Ворог веде бої поблизу Слов’янська, Попасної та Курахового, штурмував Маріуполь

Дані Генштабу
Укрінформ
На Донецькому і Таврійському напрямках ворог вів бойові дії в районах Слов’янська, Попасної та Курахового та штурмові дії у місті Маріуполь. Успіху не мав. Тривають бої.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 06.00 13 квітня триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України.

За даними Генштабу, ворог продовжує нарощування авіаційного угруповання поблизу східного кордону України, посилює артилерійські підрозділи, оптимізує наявні системи управління, розвідувального та медичного забезпечення.

Читайте також: Сили ППО із початку вторгнення рф збили вже триста повітряних цілей

Також зберігається постійна загроза застосування противником ракетного озброєння по всій території країни.

Російські загарбники продовжують завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях.

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив.

Визначені підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Проводяться планові заходи бойової підготовки.

У білоруському населеному пункті Холмич на блокпостах військова поліція збройних сил рф та республіки білорусь здійснює перевірку особистих телефонів. Цивільним повідомляється, що українські підрозділи в будь-який час можуть здійснити напад на територію білорусі.

На Сіверському напрямку ворог проводить перегрупування підрозділів Центрального військового округу з території Брянської та Курської областей рф, після відновлення боєздатності здійснює зосередження зазначених підрозділів у Бєлгородській і Воронезькій областях рф.

Читайте також: У Харкові через ворожі обстріли загинули троє людей, четверо поранені

За інформацією Генштабу, противник посилює контроль кордону, проводить інженерне обладнання позицій, опорних пунктів і забезпечує присутність на них незначної кількості особового складу, озброєння та військової техніки.

На Слобожанському напрямку російські війська проводять розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощують систему розвідки, управління та медичного забезпечення.

Ворог продовжує частково блокувати Харків та здійснює обстріли міста з артилерії, проводить перегрупування підрозділів та поповнення запасів.

На Донецькому та Таврійському напрямках російські війська вели бойові дії в районах Слов’янська, Попасної та Курахового, а також штурмові дії в Маріуполі. Успіху противник не мав, бої тривають.

Читайте також: Частина морпіхів у Маріуполі потрапила в полон при спробі прориву - Арестович

Згідно з даними Генштабу, завдяки окремим підрозділам 2-ої загальновійськової армії Центрального військового округу здійснюється посилення угруповання ворога в районі Сєверодонецька.

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжується проведення примусових мобілізаційних заходів. Так, у місті Горлівка проводяться щоденні обходи приватних та багатоквартирних кварталів.

Встановлено, що російське командування поставило завдання мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території так званої “днр”, однак вказані показники були виконані лише на 20 відсотків.

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів, проводить заходи з інженерного обладнання позицій та здійснює вогневий вплив на підрозділи українських військ.

Ворог веде бойові дії в районі Олександрівки, намагається відновити наступ з метою повернення втрачених позицій в районі Осокорівки.

На території Донецької та Луганської областей захисники України минулої доби відбили вісім атак ворога, знищили танк, чотири одиниці броньованої та шість автомобільної техніки, а також одну артилерійську систему противника.

Підрозділи зенітних ракетних військ попередньої доби збили два ворожих винищувачі.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська з 24 лютого по 13 квітня втратили вже близько 19 800 осіб. Серед втрат ворога також 739 танків, 1964 бойові броньовані машини, 358 артилерійських систем, 115 реактивних систем залпового вогню, 158 літаків, 143 гелікоптери, 64 засоби протиповітряної оборони, 76 цистерн з паливно-мастильними матеріалами та інша техніка.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-