Штати розширюють військову допомогу Україні через підготовку рф до наступу - NYT

Штати розширюють військову допомогу Україні через підготовку рф до наступу - NYT

Укрінформ
Сполучені Штати нададуть Україні додаткову військову допомогу на 800 млн доларів, що передбачатиме передачу важкого озброєння, та активізують обмін розвідувальною інформацією.

Про це повідомляє The New York Times з присиланням на американських посадовців, передає Укрінформ.

Президент США Джо Байден пообіцяв, що допомога передбачатиме більше зброї з новими можливостями. Розширення обміну розвідданими дасть Україні змогу отримувати більше інформації про російські війська в Криму та окупованому Донбасі.

Читайте також: Британія планує надати Україні бронеавтомобілі – ЗМІ

Повідомляється, що розвідувальні служби скоригували свій підхід, щоб забезпечити гнучкість «для обміну доповідними, своєчасними розвідувальними даними з українцями», сказав співробітник американської розвідки.

Байден повідомив про новий пакет озброєнь президентові Володимиру Зеленському під час майже годинної телефонної розмови в середу.

«Як я запевнив президента Зеленського, американський народ продовжуватиме підтримувати хоробрий український народ у його боротьбі за свободу», - сказав Байден.

Читайте також: росія погрожує завдати ударів по Києву та інших «центрах прийняття рішень» - ЦПД

Зеленський просив США та їхніх союзників надати Києву більш сучасну зброю. Байден заявив, що додаткова допомога включатиме складніше озброєння, зокрема артилерійські системи та бронетранспортери.

Цього самого дня високопосадовці Пентагону зустрілися з керівниками найбільших військових підрядників, щоб обговорити потік зброї в Україну й та додаткові можливості для оборони країни.

США можуть передати Україні зброю, що перебуває на європейських складах, яку українські військові вже вміють використовувати.

Читайте також: США виділили Україні додаткові $800 мільйонів оборонної допомоги – Байден

Байден також сказав, що Сполучені Штати нададуть вертольоти, хоча не вказав, чи безпосередньо зі США чи іншої країни. Раніше США надіслали Україні п’ять гелікоптерів Мі-17 російського виробництва, які використовувалися афганськими військами.

Вашингтон також уперше передасть Києві 18 гаубиць 155-міліметрового калібру та 40 000 артилерійських снарядів.

«Ми продовжимо розглядати типи озброєнь, які запитують українці, – щодо трохи більшої дальності та дистанції», – заявила, за даним ЗМІ, заступниця міністра оборони США Кетлін Гікс на зустрічі із групою військових експертів, відповідаючи на запитання, чи розглядатиме Вашингтон можливість передачі Києву зброї, яка дає змогу вражати військові аеродроми росії.

При цьому вона не уточнила, про які види зброї ідеться.

Читайте також: Щодня в Європу прибуває до 10 літаків з усього світу з допомогою для України – Пентагон

Речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що нова партія зброї буде поставлена в Україну якнайшвидше.

Як повідомлялося, європейська розвідка зазначає, що після провалу планів із захоплення Києва путін прагне досягти бодай якихось успіхів на полі бою напередодні 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-