Україну обрали до складу трьох органів під егідою Економічної та соціальної ради ООН

Україну обрали до складу трьох органів під егідою Економічної та соціальної ради ООН

Укрінформ
На виборах до складу органів системи ООН під егідою Економічної та соціальної ради ООН (ЕКОСОР) Україну обрали до Постійного форуму з питань корінних народів, Комісії зі становища жінок та Комісії із соціального розвитку.

Про це повідомляє МЗС України, передає Укрінформ.

Відтак Україна вперше представлена до складу Постійного форуму з питань корінних народів на період 2023-2025 років, куди був номінований представник кримськотатарського народу Сулейман Мамутов. Український кандидат здобув перемогу переважною більшістю голосів, обійшовши при цьому представника від рф.

«У рамках Постійного форуму Україна буде докладати максимальних зусиль задля забезпечення прав та свобод представників корінних народів, зокрема і на тимчасово окупованих територіях нашої держави», - підкреслили у МЗС.

У міністерстві поінформували, що у складі Форуму українська сторона продовжить процес реалізації колективних прав корінних народів та розробки рекомендацій з метою повного застосування положень Декларації ООН про права корінних народів.

Читайте також: Генсек ООН представив доповідь про глобальний вплив війни росії проти України

Україну також було обрано до складу Комісії зі становища жінок та Комісії із соціального розвитку на період 2023-2027 років, які є важливими майданчиками, зокрема для протидії злочинам росії. У рамках цих органів Українська держава продовжить роботу із забезпечення прав жінок та сприяння соціальному захисту населення України у воєнний та мирний час.

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у середу повідомив, що росія не була переобрана до деяких органів у системі ООН під час голосувань у середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-