Сьогодні росія провалилася на виборах до цілої низки органів ООН

Сьогодні росія провалилася на виборах до цілої низки органів ООН

Укрінформ
росія не була переобрана до низки органів у системі Організації Об’єднаних Націй під час голосувань у середу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Зокрема, у результаті таємних голосувань на засіданні Економічної та соціальної Ради (ЕКОСОР) під час обрання нових членів на виборах у різні допоміжні органи ООН, росії не вдалося продовжити своє членство в Постійному форумі корінних народів. Замість рф переважною більшістю голосів було обрано Україну, яку презентуватиме представник кримськотатарського народу Сулейман Мамутов.

Читайте також: ООН запускає процедуру скликання Генасамблеї при застосуванні вето в Радбезі

Не пройшла росія і до Комітету ООН з питань неурядових організацій, який також є допоміжним органом ЕКОСОР.

«Сьогоднішні вибори в ЕКОСОР відправили російський корабель на...» - коротко охарактеризував Кислиця у Твіттері голосування членів Економічної та соціальної ради ООН.

Читайте також: Росія байдужа до рішень ООН, і в цьому проблема

Крім того, рф провалилася на виборах до виконавчих бюро дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), та «ООН-Жінки».

Також Постійний Форум ООН з питань корінних народів - майданчик, де росія понад два десятки років посідала місце в керівному органі Форуму за регіональною групою, також було у неї забрано.

Про це у фейсбуці повідомила перший заступник глави МЗС України Еміне Джапарова.

"Україну вперше в історії обрали до Постійного Форуму ООН з питань корінних народів. Причому не просто обрали. Ми вибили незмінного - РФ! Майданчик, де Росія більше двох десятків років посідала місце в керівному органі Форуму за регіональною групою", - йдеться у повідомленні.

За її словами, це надзвичайно важлива подія, яка надасть Україні можливість ще гучніше розповідати про корінні народи України - караїмів, кримчаків та кримських татар.

"Україна приєдналась до цивілізованих країн в практиці реалізації політики стосовно своїх корінних народів. Особливим моментом в цьому було ухвалення закону про корінні народу, що ініціював Президент України Володимир Зеленський в рамках Кримської платформи", - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-