Україна в ОБСЄ викрила російську брехню стосовно «Точки-У»

Україна в ОБСЄ викрила російську брехню стосовно «Точки-У»

Укрінформ
міноборони росії бреше, коли заявляє, ніби російська армія не використовує комплекси "Точка-У", адже ще у лютому таку ракету запускали на спільних російсько-білоруських навчаннях.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ, присвяченого ракетному обстрілу росією вокзалу в Краматорську.

"Офіційний представник міноборони росії стверджує, що вони не використовують такий тип ракет, яка ударила по Краматорську. Проте навіть телеархіви демонструють, що він бреше. "Точка-У" була запущена у лютому 2022 року під час двосторонніх російсько-білоруських військових навчань "Союзницька рішучість-2022", - заявив Цимбалюк.

Український посол додав, що раніше застосування російськими військовими ракетних комплексів "Точка-У" фіксувалося поблизу українського міста Суми.

Цимбалюк також указав на те, що якщо російських дипломатів в ОБСЄ, котрі розповідають про невикористання росією комплексів "Точка-У", дурять їхні військові і президент, то українська делегація може поділитися з ними відповідними доказами та об’єктивною інформацією.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що ракету «Точки-У» по вокзалу Краматорська випустили рашисти

Очільник місії України в ОБСЄ наголосив, що росія навмисно завдала ракетного удару по вокзалу в Краматорську.

"росіяни добре знали, що вокзал у Краматорську переповнений цивільними, які чекають на евакуацію. Ця евакуація була оголошена заздалегідь, оскільки росія зосередила свої сили для нової кривавої атаки в регіоні. Проте вони вдарили по станції балістичною ракетою. Це було навмисне вбивство", - заявив Цимбалюк.

Він додав, що усі причетні до цього воєнного злочину обов’язково понесуть покарання.

Як повідомлялося, 8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводиться евакуація населення, російськими військами було завдано ракетного удару.

Читайте також: Закривавлену іграшку з вокзалу Краматорська передадуть в ООН

За останніми даними, загинули 59 мирних людей, 109 зазнали поранень.

Президент Володимир Зеленський заявив, що удар було завдано "Точкою-У".

Роспропаганда традиційно заперечила причетність зс рф до ракетного удару, а в міноборони росії заявили, що російська армія нібито не використовує комплекси “Точка-У”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-