Реальних ознак підготовки Росії до вторгнення в Україну немає - експерт

Реальних ознак підготовки Росії до вторгнення в Україну немає - експерт

Укрінформ
Для України ситуація із нарощуванням військових сил Росії вздовж українських кордонів зрозуміла й контрольована.

Про це сказав військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю телеканалу «Дом», передає Укрінформ.

Він нагадав, що війська РФ з'явилися на українському кордоні давно, а нині збільшилася їхня кількість, що можна бачити на супутникових знімках американської розвідки.

«Ми спостерігаємо їх (війська — ред.) з кінця 2015 року, і я нагадаю, що вони не вчора з'явилися. Згадайте, ми всі п'ять років говоримо про те, що вздовж кордонів України було розташовано приблизно 85 тис. військовослужбовців збройних сил Росії. Сьогодні просто ця цифра збільшилася за рахунок реформи збройних сил Росії, за рахунок перекидання військ з Далекого Сходу на європейську частину. Нині ця цифра збільшилася до 100 тис. І тому для нас ситуація зрозуміла. Як сказав головнокомандувач Збройних сил України, контрольована, і ми спостерігаємо за ситуацією в режимі онлайн», — наголосив Жданов.

Читайте також: Коли Росія хоче війни, вона кричить про мир: США виклали ролик з фактами агресії

За словами військового експерта, для того, щоб почати панікувати або розпочати дії у відповідь у плані підготовки до війни, треба спостерігати реальні розвідувальні ознаки підготовки.

«От коли Росія почне зосереджувати свої війська в безпосередній близькості до нашого кордону, тобто за 20-30 км, накопичувати там матеріальні засоби, боєприпаси, медикаменти та інше — тоді ми розумітимемо, що вони почали готуватися до реального проведення сухопутної операції на нашій території. Ось тоді ми оголошуємо особливий період, починаємо розгортання наших Збройних сил, переведення економіки на воєнні рейки і згодом вводимо воєнний стан для того, щоб бути повністю готовим для відбиття атаки», — пояснив Жданов.

Він також наголосив, що в Україні чудово знають, як воює російська армія.

«Ми це відчули на власній шкурі, що називається. Тому для нас це не проблема. Ми готові сьогодні зустріти збройні сили Росії і дати їм гідну відсіч або завдати поразки в тому обсязі, в якому це їх змусить відмовитися від подальшого наступу», — підсумував експерт.

Читайте також: Росія заявила про відведення військ Західного військового округу до місць постійної дислокації

Як повідомлялося, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, сьогодні ситуація на українських кордонах майже не відрізняється від тієї, що була навесні минулого року.

Своєю чергою глава Пентагону Ллойд Остін заявляв, що вторгнення Росії до України не є неминучим. Однак поки що незрозуміло, чи має намір Москва нападати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-