Росія заявила про відведення військ Західного військового округу до місць постійної дислокації

Росія заявила про відведення військ Західного військового округу до місць постійної дислокації

Укрінформ
У Росії заявили, що війська та авіація Західного військового округу РФ завершили «планову перевірку бойової готовності» і нібито повертаються на місця базування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на пресслужбу ЗВО.

«Усі завдання, що стоять перед військами (РФ – ред.) у рамках перевірки боєздатності, виконані в повному обсязі. У нас продовжуються планові заходи бойової підготовки на полігонах. Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО», - заявив командувач військ ЗВО РФ Олександр Журавльов.

За даними штабу округу, підрозділи бригад зв'язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) прибувають до пунктів постійної дислокації. Авіація, задіяна під час перевірки, також повернулася на аеродроми базування.

Читайте також: Пентагон оцінив можливі варіанти дій Росії проти України

Як повідомлялося, 25 січня Західний та Південний військові округи Росії оголосили про початок перевірки боєздатності з передислокацією підрозділів на полігони, зокрема віддалені. Перевірка, яка розпочалася на тлі кризових відносин із НАТО, в офіційних повідомленнях військових округів РФ названа плановою.

Зокрема, у тренуваннях ЗВО було задіяно понад 1 тис. військових Першої танкової армії та близько 100 одиниць військової техніки. Під час навчань в Іванівській області розрахунки ракетних комплексів "Іскандер-М" знищили польовий аеродром "противника". Крім того, відпрацьовувалося виведення з-під ракетно-авіаційного удару "противника" надманеврених винищувачів Су-35С, Су-30СМ та бомбардувальників Су-34.

Читайте також: Росія має пояснити Радбезу ООН свої агресивні дії проти України - Білий дім

За останній місяць російські ЗС провели серію навчань, зокрема у прикордонних з Україною регіонах. Маневри проходять на тлі зростання напруженості у відносинах Росії та НАТО та повідомлень про можливе вторгнення Росії в Україну.

Загалом РФ стягнула до кордонів України значні військові сили. На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-