Пентагон оцінив можливі варіанти дій Росії проти України

Пентагон оцінив можливі варіанти дій Росії проти України

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що нарощування російських військ на кордоні з Україною відкриває для Путіна різні варіанти дій, включаючи повномасштабне вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

«Хоча ми не вважаємо, що президент Путін уже прийняв остаточне рішення використати ці сили проти України, зараз він точно має таку можливість», - заявив Остін на пресконференції в Пентагоні.

Він додав, що Путін може використати ці сили, які оцінюються приблизно у 100 тис. військових, аби захопити українські міста та «значні території». Також, за словами глави Пентагону, Росія може вдатися до провокаційних політичних дій, наприклад, визнання вже окупованих українських територій.

Читайте також: Глава Пентагону - про агресію РФ: Час і простір для дипломатії все ще залишаються

Разом з Остіном на пресконференції виступив генерал Марк Міллі з генштабу США. Він указав, що біля кордону України також зосереджені кібервійська, частини радіоелектронної боротьби, сили спеціальних операцій. За його словами, це може означати ймовірність не лише повномасштабного вторгнення, а й локальних провокацій.

«Якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну, вона не обійдеться легкою ціною у розумінні втрат та інших наслідків», - заявив Міллі. Він додав, що українська армія нині підготовлена набагато краще, ніж у 2014 році.

Читайте також: В Україну прибув зі США четвертий літак - на борту понад 80 тонн набоїв

AP відзначає, що Остін і Міллі вперше прокоментували ситуацію з імовірним російським вторгненням, адже раніше з цього приводу висловлювалися здебільшого політики та дипломати. Також зазначається, що напередодні вони провели низку зустрічей і нарад з колегами з України та інших країн-союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-