На Росію вже можна накладати санкції за паспортизацію ОРДЛО – Кулеба

На Росію вже можна накладати санкції за паспортизацію ОРДЛО – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що міжнародні партнери України вже зараз мають підстави запровадити нові санкції проти Росії за незаконну видачу російських паспортів громадянам окупованих територій нашої країни.

Про це Кулеба заявив в ефірі програми «Свобода слова на ICTV», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми кажемо партнерам: дякуємо, що ви готуєте санкції на випадок нової хвилі ескалації, але є речі, за які Росію можна карати санкціями вже зараз, і це, зокрема, паспортизація (окупованих територій, - ред.). Це явище – паспортизовані громадяни – створене та об’єктивно існує, і Росія може спробувати ним скористатися», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Держдуму РФ внесли проєкт звернення до Путіна про визнання «республік» в ОРДЛО

Коментуючи намір Держдуми Росії обговорити внесений комуністами проєкт про необхідність визнати "ЛНР" і "ДНР" незалежними державами, він зазначив, що це «така шпилька у Мінські домовленості» і нагадав, що це питання буде обговорюватися на зустрічі політичних радників лідерів «нормандської четвірки».

«Але з аналізу інформації, яку ми зараз маємо, ця ініціатива внесена спеціально як частина розхитування. Поки що якогось наміру швидко ухвалювати це рішення і визнавати "ЛНР" і "ДНР" у Росії ми не бачимо. Це частина великої гри з розхитування ситуації. Абсолютно сто відсотків - якщо це рішення буде ухвалене, це буде де-юре вихід Росії з Мінських домовленостей», - резюмував Кулеба.

Читайте також: На окупованій Луганщині ОБСЄ виявила два десятки невідведених «Градів»

Як повідомляв Укрінформ, проведення зустрічі політичних радників лідерів країн "Нормандського формату" заплановане на 26 січня у Парижі.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак розраховує, що на зустрічі радників лідерів "Нормандського формату" в Парижі вдасться попрацювати кожен пункт Мінських домовленостей і розмова буде конструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-