Україні потрібні засоби вогневого ураження на велику відстань – генерал Назаров

Україні потрібні засоби вогневого ураження на велику відстань – генерал Назаров

Укрінформ
Для стримування імовірного противника й ефективного ведення бойових дій Україні потрібні засоби протиракетної та протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та засоби вогневого ураження на велику відстань.

Про це сказав генерал-майор Збройних сил України, радник головнокомандувача ЗСУ Віктор Назаров під час міжнародного круглого столу в Укрінформі на тему: "Україна-НАТО: завдання до Вільнюського саміту", присвяченому 30-й річниці Збройних сил.

На думку Назарова, ЗСУ для ефективної відсічі ймовірному противнику насамперед повинні мати засоби протиракетної та протиповітряної оборони.

"У противника є ракетні комплекси, потужні засоби авіаційного ураження. І не будуть вони завдавати ударів по угрупованнях військ. Об’єктами атак будуть пункти управління, бази, склади, арсенали, які розташовані в оперативній глибині, а також об’єкти державного, політичного керівництва та важливої промисловості. Тобто, нам потрібні засоби протиракетної та протиповітряної оборони",  вважає Назаров.

Таким чином, за його словами, насичена сучасними засобами ППО тактично-оперативна ланка ЗСУ не дозволить авіації противника діяти на низьких висотах, а на більших висотах вони можуть бути уражені засобами ППО.

Також, на його думку, пріоритетними видами озброєння та військової техніки є засоби радіоелектронної боротьби та вогневого ураження на велику відстань.

"Нам ще потрібні засоби радіоелектронної боротьби в тактичній та оперативній ланках. Потрібні засоби радіоелектронної та радіотехнічної розвідки, зокрема, на морському узбережжі й для розвідки морського простору. Також потрібні засоби вогневого ураження на велику відстань – від 30 км і більше. І важливо підвищувати мобільність військ, і це ми можемо робити за рахунок потужності наших підприємств", – підсумував генерал.

Під час круглого столу військові експерти та політичні аналітики з України й Литви, зокрема, обговорювали технічні потреби ЗСУ для ефективної відсічі можливої військової агресії РФ проти України.

Захід організував Міжнародний центр протидії російській пропаганді.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час переговорів з лідером РФ Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку Росії, крім потужних санкцій, буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.

5 грудня міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі естонського телебачення повідомив, що кількість військ РФ біля українського кордону зростатиме, загальна їх чисельність може збільшитись до 175 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-