Байден пообіцяв Путіну підсилити Україну і союзників по НАТО в разі агресії РФ – Білий дім

Байден пообіцяв Путіну підсилити Україну і союзників по НАТО в разі агресії РФ – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час переговорів з Володимиром Путіним попередив, що серед кроків реагування на можливу ескалацію з боку РФ крім потужних санкцій проти РФ буде посилена обороноздатність України, а також союзників по НАТО.

Про це повідомив у вівторок під час пресбрифінгу в Білому домі радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Розмова (президентів США і Росії – ред.) охоплювала різні питання, але головною темою була Україна»,- підкреслив Салліван.

За його словами, президент Байден був «прямолінійним» з кремлівським лідером.

«Він (глава Білого дому – ред.) підтвердив підтримку Америки суверенітету й територіальної цілісності України. Він сказав президенту Путіну напряму, що в разі, якщо Росія вторгнеться надалі в Україну, США та наші союзники дадуть відповідь потужними економічними заходами»,- зауважив радник Байдена.

Читайте також: Напередодні розмови з Путіним Байден готує «агресивні» санкції проти Росії - CNN

Салліван також наголосив, що США готові «забезпечити українців додатковими засобами оборони – крім тих, що вже були поставлені». Крім того, за його словами, США посилять оборону союзників по НАТО на східному фланзі у відповідь на таку ескалацію з боку Росії.

Водночас Салліван поінформував, що президент Байден запропонував Путіну інший варіант – деескалацію та дипломатичний діалог. У такому разі, підкреслив він, «Сполучені Штати та наші європейські союзники вестимуть дискусію, яка охоплюватиме масштабніші стратегічні питання, в тому числі нашу стратегічну стурбованість щодо Росії, а також стратегічні занепокоєння РФ». Радник Байдена додав, що це працювало під час холодної війни, а також після неї, тому може працювати й зараз.

Читайте також: Ніхто не має права накреслювати нові кордони – Шольц про агресію РФ

Він підкреслив, що США готові надалі підтримувати виконання Мінських домовленостей, а також роботу «нормандського формату». Насамперед це стосується припинення вогню, підкреслив Салліван.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден планує зателефонувати Президенту України Володимиру Зеленському в четвер для того, аби обговорити результати переговорів з Путіним та подальші кроки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-