Байден планує у четвер поспілкуватися із Зеленським – Білий дім

Байден планує у четвер поспілкуватися із Зеленським – Білий дім

Доповнено
Укрінформ
Президент США Джо Байден має намір зателефонувати Президенту України Володимиру Зеленському в четвер, 9 грудня, щоб обговорити, зокрема, результати переговорів з кремлівським лідером Володимиром Путіним.

Про це заявив у вівторок на прес-брифінгу в Білому домі радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден говоритиме з президентом Зеленським у четвер, на продовження вчорашньої розмови між президентом Зеленським і держсекретарем Блінкеном», - зазначив радник президента США.

Водночас він підкреслив, що адміністрація Байдена підтримує «на щоденній основі» контакти з українським керівництвом.

«Наш месидж для друзів в українському уряді, так само як і наше послання президентові Путіну, - що Сполучені Штати підтримують Мінський процес та хочуть бачити прогрес у питаннях припинення вогню, заходів зі зміцнення довіри, і це найкращий шлях для просування вперед», - зауважив Салліван.

Крім того, він повідомив, що президент Байден коротко обговорить результати розмови з лідерами Конгресу США, зокрема щодо того, як адміністрація і Конгрес можуть працювати разом на двопартійній основі, «аи відстоювати інтереси Америки, цінності, а також підтримувати наших союзників і партнерів».

Радник Байдена також заявив, що глава Білого дому вже провів розмову з лідерами Франції, Німеччини, Італії й Великої Британії після переговорів з Путіним, щоби повідомити їм про результати, а також провести консультації щодо подальших дій. Крім того, за словами Саллівана, команда Білого дому поінформує посольства країн-союзників і партнерів по НАТО і ЄС щодо переговорів з російським лідером.

Як повідомляв Укрінформ, президенти США і Росії провели відеоконференцію у вівторок 7 грудня. За інформацією Білого дому, Україна була головною темою розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-