Розвідка не підтверджує нарощування військ РФ на кордоні з Україною - Генштаб

Розвідка не підтверджує нарощування військ РФ на кордоні з Україною - Генштаб

Укрінформ
Українська розвідка після повторного вивчення ситуації не підтвердила факт нарощування російських військ на кордоні з Україною. Їх переміщення пов’язані з передислокацією після завершення чергових військових навчань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

«Коли ми отримали зі ЗМІ ці дані (повідомлення про передислокацію російських військ – ред.), ми запросили свої засоби розвідки. Це не один орган розвідки, а декілька. Після того як були надані назад нам дані по цій ситуації, ми знову оцінили її, і ніякого нарощування сил на державному кордоні України не було і немає. На даний час, ще раз повторю: ситуація навколо нашої держави контрольована, ніякого нарощування сил на даний час Російською Федерацією немає», - зазначив Шаптала.

Читайте також: Росія перекинула в ОРДЛО відремонтовану військову техніку та зброю - розвідка

Він пояснив, що після завершення навчань ЗС РФ, триває повернення військ у свої пункти постійної дислокації.

Як повідомляв Укрінформ, першою про нарощування російських військ на кордоні з Україною повідомила 30 жовтня The Washington Post. Газета написала, що деякі офіційні особи у США та європейських країнах зафіксували «незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії». Видання також послалося на відеозаписи, що з'явилися в інтернеті, на яких російські військові ешелони й автоколони перевозять техніку на південь і захід країни. Politico писала, що знімки 1 листопада зробила компанія Maxar Technologies.

Читайте також: США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

Окрім цього, газета з посиланням на дані британського видання Jane's, що спеціалізується на військовій тематиці, передавала, що техніка 4-ї танкової дивізії Росії перекидається ближче до кордону з Україною — під Курськ і Брянськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-