США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США провела консультації із союзними країнами щодо ситуації безпеки на кордонах України, де Росія знову стягує свої війська.

Про це, як повідомили в Білому домі, заявив у понеділок під час зустрічі з журналістами радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

«Упродовж вихідних ми мали можливість провести консультації з ключовими союзниками та партнерами щодо України, щоби бути певними, що ми захищаємо Україну - або підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України», - прокоментував Салліван повідомлення про зосередження російських сил біля українських кордонів.

Читайте також: Застосування безпілотника Bayraktar змінило «правила гри» — Арестович

«Ми продовжимо уважно стежити за ситуацією», - додав радник президента США.

Напередодні американське видання The Washington Post повідомило про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародному співтоваристві.

Читайте також: Застосувавши безпілотник Bayraktar, Україна запобігла катастрофі - Арестович

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України не зафіксувало додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною, а інформацію про передислокацію вважає елементом інформаційно-психологічних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-