Уруський запевняє, що державне оборонне замовлення цьогоріч виконується

Уруський запевняє, що державне оборонне замовлення цьогоріч виконується

Укрінформ
Під час наради щодо стану виконання державного оборонного замовлення (ДОЗ) у 2021 році, а також функціонування чинного реєстру виробників продукції, робіт і послуг оборонного призначення та нового електронного реєстру учасників оборонних закупівель представники держзамовників надали доповіді, згідно з якими ДОЗ у цьому році виконується.

Про це поінформував у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, який головував на нараді, передає Укрінформ.

“Згідно з наданими представниками держзамовників доповідями, ДОЗ у поточному році виконується. Загальний обсяг фінансування оборонного замовлення на 2021 рік становить понад 27 млрд грн. Станом на сьогодні замовниками укладені нові та пролонговані перехідні державні контракти на суму понад 16 млрд грн (або майже 61% від загального обсягу фінансування, передбаченого ДОЗ 2021)”, - поінформував Уруський.

Читайте також: Оборонне замовлення: держава уклала і продовжила контракти на 15 мільярдів – Уруський

За його словами, державних замовників було поінформовано, що наказом Мінстратегпрому від 20 липня 2021 року № 126 «Про деякі питання формування та ведення реєстру виробників продукції, робіт і послуг оборонного призначення, закупівлі яких становлять державну таємницю», зареєстрованим в Міністерстві юстиції 23 липня 2021 року за № 951/36573, було надано можливість до 31 грудня цього року здійснювати проведення закупівель відповідно до Закону «Про державне оборонне замовлення» відповідно до річного плану закупівель та затверджених основних показників оборонного замовлення на 2020 та 2021 роки (як це передбачено прикінцевими та перехідними положеннями Закону України «Про оборонні закупівлі»).

“Також під час наради було презентовано робочий прототип електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів), який створюється на виконання Закону України «Про оборонні закупівлі». Учасники заходу ознайомилися з електронною конфігурацію реєстру та порядком його користування”, - зазначив він.

Читайте також: Уруський розповів подробиці підготовки до запуску українського супутника

Як уточнив Уруський, наразі формується нормативна база для роботи реєстру, початок повноцінного функціонування якого заплановано на першу половину серпня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня заступник міністра оборони Олександр Миронюк поінформував, що станом на 1 червня Міністерство оборони виконало фінансові зобов'язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу державного оборонного замовлення 2021 року, виконавцям наразі сплачено 67,8% коштів від взятих фінансових зобов'язань.

Миронюк тоді уточнив, що загроз щодо виконання Міністерством оборони ДОЗ немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-